Nagrada Zlatni ključ, 2016.

Najinovativniji i najuspešniji izlagači.

Nagradu Zlatni ključ, najinovativnijim i najuspešnijim izlagačima na 54. Beogradskom sajmu nameštaja, dodeljuje internacionalni žiri. Nagrada je redizajnirana 2015. godine u kontekstu promene celokupnog vizuelnog identiteta sajma. Okupljanje tima internacionalnih eksperata koji odlučuje o nagradi predstavlja težnju da se celokupni sajam sagleda iz međunarodne perspektive, odnosno kao relevantna institucija na evropskoj mapi. Ovogodišnji žiri čine:

Gijom Delvinji dizajner iz Francuske dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti dizajna. Gijom radi za vodeće francuske i svetske brendove kao što su Hermès, Tefal, Cristal de Sèvres, La Redoute, Fabbian i Habitat.

Lusi Koldova inovativna i smela dizajnerka iz Češke koja radi na polju dizajna nameštaja i produkt dizajna. Lucijin primarni fokus predstavlja rasveta od stakla.

Filip Despot produkt dizajner iz Hrvatske, aktivan u kolektivu Grupa, uspešan u području produkt dizajna, dizajna enterijera, postavki izložbi i scenografija. Grupa, čiji je Filip član, dobitnik je niza međunarodnih nagrada i priznanja.

Stefan Krivokapić deluje u polju industrijskog dizajna u sektoru nameštaja i osvetljenja. Projekti studija Skrivo, iz Milana, čiji je on osnivač objavljivani su u najprestižnijim publikacijama i dobitnici su mnogobrojnih nagrada.

Voja Žanetić novinar, scenarista, vlasnik marketinške agencije MOSAIC i marketinški stručnjak. Dobitnik je nekoliko nagrada u oblasti novinarstva, književnosti i oglašavanja.

Ovom nagradom stručni žiri ukazuje na kvalitetna, inovativna i uspešna rešenja koja su se istakla na ovogodišnjem sajmu.