Kako da prodam dizajn?

Design Talks – Drugi Dan

Drugog dana Razgovora publika je imala priliku da čuje mišljenja Gorazda Malačića, dizajnera iz Slovenije i jednog od učesnika žirija Zlatnog ključa. Mariju Kojić mladu dizajnerku iz Beograda, Marka Nedeljkovića iz kompanije Rast i profesora Vladimira Mitića iz Održivog prostora.

Marija je ove godine predstavila projekat “Kutak za emocije” koji je realizovala u saradnji sa Đoković fondacijom, Marko iz Kompanije RAST govorio je o iskustvu izlaganja na Sajmu u Beogradu posle više od deset godina prisustva na tržištu Nemačke, a Gorazd Malačić o vlastitom iskustvu razvijanja brenda Tokio. Profesor Mitić se osvrnuo na o rad sa srednjoškolcima i o tome koliko je važno upoznati ih sa proizvodnjom – omogućiti ima da rade u radionicama, sa konkretnim proizvodom.

Bilo reči o važnosti izlaganja na sajmovima i upornom i velikom trudu koji je potrebno uložiti u izgradnju brenda ili proizvoda. Svi govornici su se složili oko toga da je važno nastupati. Na kraju je dizajner iz Slovenije Gorazd Malačić zaključio: “Dizajn nije sprint, dizajn je maraton”