Verujte u svoje ideje.

Design Talks – Dan 5.

Mladi autori, koji su se profilisali na Sajmu Nameštaja, predstavili su svoje radove poslednjeg dana Design Talks-a. U fokusu je bio proces rada od ideje preko prototipa do realizovanog dela, prepreke i plasiranje proizvoda na tržište.

Maja i Ivan Stefanović, osnivači ABOVUS Architects, predstavili su “Val – desk organizer”. Ovaj proizvod doneo im je Zlatni ključ za Najboljeg mladog dizajnera na ovogodišnjem Sajmu.

„Proteklu godinu posvetili smo ovom projektu – od ideje preko realizacije do plasmana na tržište. Nadamo se da će nam ova nagrada biti podstek za dalji rad i da ljudima skrenemo pažnju na naš desk organizer“, istakla je Maja Stefanović.  „Verujte u sebe, verujte u ideju koju imate“.

Na Sajmu se predstavio još jedan mladi autor Dušan Borović sa malim multifunkcionalnim stolom od metala. „Radove treba izlagati, predstavljati ih na sajmovima, izložbama, objavljivati na društvenim mrežama. Ne treba praviti barijere. Promovišite ono što ste napravili.“

Borović naglašava da je važno da industrijski dizajneri budu majstori. „Morate boraviti u radionicama, sa majstorima, i upoznavati se procesom proizvodnje. Morate beleži kompletan proces, osetititi proces proizvodnje, materijal i potom probati da napravite komad nameštaja“.