Završen je 57. Sajam nameštaja

Događaj koji je ispunio očekivanja i ovog puta!

Sajam je ove, kao i prethodnih nekoliko godina okupio zaista ugledne dizajnere, veliki broj poslovnih ljudi, kupce i distributere iz svih krajeva sveta, kao i veliki broj posetilaca. Ovogodišnje izdanje može da se pohvali značajno većom posetom stranih buyera kao i profesionalaca u sferi indutrije nameštaja među kojima je bilo najviše arhitekata.

Na Sajmu su nastupale renomirane kompanija iz Italije, Švajcarske, Nemačke, Austrije, Švedske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, među kojima su premijeru imali Fagus, Colombini Casa i Cappellini. Ovogodišnje izdanje Sajama obeležio je kvalitetan nastup domaćih i regionalnih proizvođača među kojima su dobro poznate Prostoria i Gir, a kojima se prididružije mladi srpski brend Garda.

Izložbu Mladih Dizajnera posetio je veliki broj proizvođača kao i starijih kolega, budući da ona predstavlja neku vrstu platforme na kojoj mladi autori predstavljaju najnovija rešenja u oblasti dizajna.

Design Talks je događaj koji privlači pažnju svih – kako profesionalaca tako i posetilaca i ljubitelja. Svakodnevne diskusije u kojima učestvuju eminentni i vodeći stručnjaci iz sfere industrije nameštaja, bilo da je reč o vlasnicima kompanija, dizajnerima, arhitektama i uošte svima koje industrija okuplja, pokazuju dobar pravac u komunikacija koji Sajam gradi godinama unazad.

Nagrada Zlatni ključ dodeljena je i ove godine i to odlukom internacionalnog žirija koji se okupio tim povodom na Sajmu u Beogradu. Dodela Nagrade ima za cilj da istakne i stavi u prvi plan ono što je kvalitetno i kao takvo bude relevantan podsticaj za celo okruženje.