/  Sajam namestaja   /  Dodeljene nagrade Zlatni ključ i Sajamski ključ

Dodeljene nagrade Zlatni ključ i Sajamski ključ

Priznanja na Sajmu nameštaja 2022.

Na 58. Međunarodnom sajmu nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji se od 8. do 13. novembra 2022. godine održava na Beogradskom sajmu, žiri Beogradskog sajma doneo je odluku o dodeli priznanja proizvođačima, izlagačima i pojedincima u više kategorija. Za najuspešnije izlagače na Sajmu, one koji su ponudili najbolja, najkvalitetnija i najinovativnija rešenja, predviđena je nagrada „Zlatni ključ“. Nagrada „Sajamski ključ“ namenjena je učesnicima koji su dali izrazit doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i za ukupan sajamski nastup.

Nagrada „Zlatni ključ“ u kategoriji Nameštaj za stanovanje dodeljena je proizvođaču NUNC za proizvod „Studio Lav“.

„Zlatni ključ“ u kategoriji Nameštaj za opremanje objekata dodeljen je proizvođaču MOKU za proizvod „Marina dining chair“, dizajner Lidija Petričević.

U kategoriji Doprinos razvoju dizajna „Zlatni ključ“ je dodeljen proizvođaču ZAVAR DESIGN za proizvod „Ugaoni radijator Flexus“, dizajner Zoran Jedrejčić.

„Zlatni ključ“ u kategoriji Najbolji mladi dizajner dobio je FILUM – work station za projekat „Radno-izlagačka stanica / Work exhibition station“ autora Katarine Lončarević, Jelene Ruvidić, Natalije Bogdanović i Bojane Pašajlić sa studentima.

Nagrada „Zlatni ključ“ je u kategoriji Uređenje enterijera dodeljena proizvođaču BELGRADER za proizvod „Sto Shishmish“ autora Luke Stambolića.

U kategoriji Inovativne vrste nameštaja „Zlatni ključ“ je dodeljen proizvođaču SIMPO za proizvod „Dvoiposed Adel“.

Nagrade „Sajamski ključ“ dobili su: MATIS GROUP, Ivanjica, za asortiman izložbenog programa – JUMIS LUXURY, Kočani, za kompletnu promociju proizvodnog programa – DIGITEL, Čačak, za inovativna rešenja u industriji nameštaja Zahvalnicu za kontinuirani nastup na Međunarodnom sajmu nameštaja Beogradski sajam je dodelio kompaniji DRVOPROF – PLUS.

Dodela nagrada predstavlja vrhunac Sajma nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, najznačajnijeg regionalnog događaja u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana. Ova priznanja važna su referenca u kreiranju prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identiteta Srbije i regiona. Okupljajući ugledne kompanije iz ovog dela Evrope, sajam je i ove godine u fokus stavio nove ideje, premijere, vrhunski dizajn, kao i funkcionalan nameštaj svih vrsta i namena, kompanije potvrđenih vrednosti, ali i dizajnere mlađe generacije, koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

Nagrade „Zlatni ključ“ i „Sajamski ključ“ sve dobitnike i nominacije stavljaju u međunarodni kontekst i izdvajaju kao izuzetne i upečatljive proizvode i stvaraoce u sferi industrije nameštaja.