Sajam nameštaja

55. Beogradski sajam nameštaja

Od 7. od 12. novembra 2017.

Najvažniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, 55. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije, okuplja proizvođače nameštaja i distributere, inženjere, dizajnere, arhitekte, i širu javnost.

Konceptualni pomak koji je napravljen u svim bitnim segmentima, od podizanja kvaliteta dizajna, preko orijentacije ka biznisu, pa do velike promene u komunikaciji za šta je zaslužan dizajn studio Peter Gregson već je prepoznatljiva vrednost Beogradskog sajma nameštaja.

Potvrdu tome dao je povratak velikih svetskih kompanija kao izlagača na Sajmu nameštaja ali i priključivanje renomiranih svetskih brendova. Prošle godine na Sajam su po prvi put došle neke od izuzetnih i velikih design oriented kompanija među kojima su poznate italijanske kompanije Alivar i Segis kao i Brokis iz Češke.

Ove godine nas očekuje još veći broj stranih izlagača, design oriented kompanija iz regiona i celog sveta koje su potvrdile svoj dolazak, veliki broj stranih buyera i pojačanje celokupnog hoseted buyers programa.

U kontekstu internacionalizacije celokupne manifestacije cilj nam je jačanje odnosa sa Sajmom u Istanbulu, Singapuru i Kelnu. Nastojimo da animiramo sve kulturne faktore, po ugledu na Salone del Mobile, Stockholm Furniture Fair. Ove godine cilj sajma je 80 000 posetilaca.

Tokom trajanja sajma posetioci će imati priliku da vide Izložbu mladih dizajnera koja okuplja mlade i sveže autore u cilju njihovog promovisanja i afirmisanja.

Na kraju manifestacije internacionalni žiri će dodeliti nagrade Zlatni ključ najuspešnijim izlagačima ovogodišnjeg Sajma.

Poseban segment Beogradskog sajma nameštaja čini Design Talks, odn. Razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma i ugostiće veliki broj govornika iz celog sveta. Očekuje nas raznovrstan i uzbudljiv pogram. Dobrodošli na Sajam nameštaja!